Jäsentarinoita


Laura Saarainen

Hain Koejäseneksi joulukuussa 2011 ja olen ollut varsinainen  jäsen vuodesta 2012.Liityin, koska kamaritoiminta oli tuttua osaltaan jo vanhempieni kautta. Niihin aikoihin, kun hakeuduin kamaritoimintaan mukaan, oli elämässäni tapahtunut muitakin muutoksia: muutto, uusi työ ym. ja koin, että NYT on se hetki liittyä mukaan. Ensisijainen asia jota lähdin kamaritoiminnasta hakemaan, oli uusia ihmisiä ympärilleni, sekä myös kansainvälisyyttä!

Jo nyt hyvinkin lyhyen jäsenyyden aikana, olen ylittänyt itseni monta kertaa, oppinut projektihallinnasta ja -toteutuksesta todella paljon, käynyt paikoissa ja tavannut ihmisiä, joita en olisi ilman tätä järjestöä päässyt kokemaan.

Olen vasta nyt alkanut ymmärtää mitä tarkoittaa, kun vanhemmat jäsenet puhuvat aina siitä, että kamaritoiminta antaa sitä enemmän mitä enemmän itse on mukana toiminnassa. Tämä on 100%:n totta, sillä toiminnasta voi jokainen löytää itselleen jotakin. Kamaritoimintaan ja jäsenyyteen liittyy myös ne oman inside-juttunsa ja onkin ihan mahtavaa saada olla niissä mukana. Itselleni on ollut myös tärkeää se, että toiminta ei ole millään tavalla sidoksissa tai riippuvainen uskonnosta tai politiikasta. Olen myös päässyt osallistumaan koulutuksiin, joihin en hyvin todennäköisesti olisi päässyt muuta kautta.

Koejäsenvuotenani olin erittäin aktiivinen ja se palkittiin vuoden 2012 koejäsen kunniamainintana. Se tuntuu aika pirun hienolta, koska se oli kuitenkin kansallinen tunnustus! Sain myös vedettyä Linnointuksen Joulumarkkinat 2012 projektipäällikkönä hienosti läpi ja pidän sitä myös yhtenä isoimmista (tähänastisista) saavutuksistani!

Jos tykkäät tarttua toimeen ja siulla on tekevän oloinen asenne elämään noin niinkuin yleisesti, niin kamaritoiminta on todellakin siulle! Saat myös kamaritoiminnasta sellaisia kokemuksia, mitä et hyvin todennäköisesti muuta kautta saisi. Nuorkauppakamari ottaa sinut mielihyvin mukaan toimintaansa ja antaa sinulle takaisin: niin paljon kuin vain jaksat ottaa :)


Susanna Mäkiniemelä

Liityin kamariin vuonna 2009 kaverin houkuttelemana. Kaipasin harrastusta, jossa pääsisin kehittämään itseäni monipuolisesti ja tapaisin uusia oman ikäisiä ihmisiä. Tässä kamariharrastus on täyttänyt ja ylittänytkin odotukseni!

Olen päässyt kouluttautumaan monipuolisesti, vetämään ja toimimaan projekteissa, matkustamaan ympäri Suomea sekä maailmaa ja erityisesti tutustunut ihaniin ihmisiin. Harrastuksen myötä myös verkostoni ovat kasvaneet ja kamarin kautta löysin uuden työpaikankin.

Parasta on yhteishenki; yhdessä tekeminen on mielekästä ja aina saa kaverilta apua. Mokatakin saa – tämä on oppimisjärjestö ja joskus opitaan kantapään kautta. Kansainvälisissä ja kansallisissa kokouksissa tutustuu helposti muihin kamarilaisiin, koska joka paikkaan otetaan avosylin vastaan. JC-henkeä ei turhaan hehkuteta. Kamari on tuonut elämääni paljon hauskoja hetkiä, uusia elämyksiä ja mikä parasta, oppimistani asioista on ollut vain hyötyä – erityisesti työelämässä.


Mira Pöllänen

Tulin koejäseneksi Lappeenrannan kamariin vuonna 2011. Liityin kamariin koulutusmahdollisuuksien houkuttelemana. Omien rajojen ylittäminen tuntui tässä vaiheessa vielä vastenmieliseltä.

Kamaritoiminnalta olen saanut uusia ystäviä ja tuttuja. Vuonna 2012 perustamani yritys sai kamarikontakteilta mekittävää apua ja vinkkejä markkinointiin ja yrityksen kehitykseen jo suunnitteluvaiheessa. Ylitän itseni kamarin tuella yhä uudelleen. Aktiivisuus eri projekteissa on lisännyt itsetuntemustani.

Kamaritoiminnassa parasta on positiivinen kannustaminen henkilökohtaiseen kehittymiseen. Omia huippuhetkiäni ovat olleet mm. vuoden positiivisimman lappeenrantalaisen – projektin vetäjänä toimiminen 2012. Oli huikeaa tehdä jotain aivan uutta ja saada innostuneita yhteistyökumppaneita niin hyvin mukaan. Projektipäällikkönä pääsin halaamaan kaupungin virallista karvanaamaa, Kotiteollisuuden Jouni Hynystä.

Kenelle suosittelisin nuorkauppakamaritoimintaa? Kamaritoimintaa voit kokeilla koejäsenyysvuoden aikana. Voit saada enemmän kuin koskaan olisit voinut kuvitella. Täältä on löydetty ihmissuhteita ja työuria. Kamarissa tehdään yhdessä uutta, erittäin hauskalla tavalla. Lappeenrannassa toiminta on aktiivista ja menestyksekästä.


Vesa Surakka

Liityin Lappeenrannan Nuorkauppakamariin vuonna 1999. Lähdin mukaan toimintaan hakemaan verkostoja työtä varten ja uusi ystäviä.

Kamaritoiminta on tuonut elämääni Ystäviä ISOLLA Y:llä, verkostoja ja erittäin mielekästä tekemistä, on päässyt tekemään huikeita juttuja kamarin aikana. Kamaritoiminnan parhaimpiin puoliin kuuluu mielestäni EMT (European Multitwinning toiminta), erilaiset projektit ja Ystävät.

Parhaiten minulle on jäänyt mieleen oma puheenjohtajavuoteni vuonna 2006 (minusta ei olisi koskaan tullut pj:aa ilman Kurhisen Ollia ja vaimoani Riinaa), kaikki EMT-kokoukset, projekteista itse edellisestä työpaikasta mukanani tuotu Joulukonsertti tietysti sekä ehkä huikeimpana Lasten Leikkimökkikylä, joka tehtiin alusta asti itse kaupungin kanssa yhteistyössä. Ekasta Leikkimökkikylästä kiitokset kuuluvat Mantereen Pialle (keksittiin idea yhdessä) ja ekoille projektipomoille Kokin Minnalle ja Myllyksen Maaritille sekä tietenkin sen vuoden koejäsenille.

Kamaritoiminta on sinua varten, jos haluat huikeita muistoja kiikkustuoliin!


Jami Holtari

Liityin Lappeenrannan kamariin vuonna 2002. En oikeastaan lähtenyt hakemaan mitään tiettyä asiaan, vaan minut pyydettiin mukaan entuudestaan tuntemattoman henkilön pyynnöstä. En osannut odottaa mitään, joten ennakkoluulottomasti osallistuin alkuun lähes kaikkeen mahdolliseen!

Kamaritoiminta on tuonut elämään sisällön; perheen, ystävät ja jopa lopulta auttanut työnkin järjestymisessä. Parasta tässä on ystävät, joita ilman en olisi koskaan välttämättä mitään kamarissa tehnytkään. Ystäviä olen saanut omasta kamarista, alueeltamme, kansallisesti ja kansainvälisestikin, todella paljon. Sisältöä kamaritoiminta tarjoaa laidasta laitaan ja olen nekin laita-alueineen käynyt läpi. Opettavaisinta on lähteä mukaan hallitustoimintaan, ja varsinkin kun kyseessä on SNKK:n hallitus (Suomen Nuorkauppakamareiden hallitus), niin työtä ja opittavaa riittää, mutta se myös palkitsee

Omalta osaltani kamariuraani on mahtunut kaikenlaista. Mieleenpainuvimmat hetket top 5 aikajärjestyksessä;

  1. 2006 JCI European Academy; valmistautuvalle kamarin puheenjohtajalle tajunnanräjäyttävä kokemus, mm. kansainvälisyyden voimasta JCI:ssa
  2. 2009 Lpr kamarin voitto Parhaasta Kamaritoiminnasta 2008 SNKK:ssa; monen vuoden uurastus kamarissamme palkittiin tavotelluimmalla palkinnolla
  3. 2009 valinta SNKK:n hallitukseen kehitysjohtajaksi ykkössijalla; se fiilis kun tuloksia julkistettiin ja astelin lavalle
  4. 2012 SNKK:n puheenjohtajana Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön vieraana; kruunasi osaltaan Kansallisen puheenjohtajavuoteni saavutuksia
  5. 2013 SNKK:n voitto The Best Growth and Development Program –sarjassa @ JCI World Congress Rio de Janeiro Johtajuuspolusta palkintoa noutaessa lavalta; kuten edellä

Kenelle suosittelisin nuorkauppakamariin liittymistä? Suosittelen jos on uskallusta laittaa itseään peliin! Pelkkänä sivustakatsojana kamari ei tarjoa juurikaan mitään, mutta mitä enemmän annat sen enemmän saat!


Elli Ahonen

Hain koejäseneksi loppuvuodesta 2008. Olin törmännyt nuorkauppakamarin hyväntekeväisyysprojekteihin (leikkikenttien kunnostus ja Joulupuu) medioissa aiemmin ja kiinnostunut yhdistyksestä. Mukaan uskaltauduin hakemaan vasta myöhemmin vinkin perusteella. Alusta asti itseni kehittäminen ja kansainvälisyys kiinnostivat.

Kamaritoiminta on antanut minulle paljon. Tämän kautta olen päässyt tekemään ja oppimaan erilaisia asioita, saanut ystäviä, tutustunut paikallisiin yrityksiin ja päättäjiin, saanut esiintymisvarmuutta, päässyt matkustamaan erilaisiin kohteisiin ja kaikista tärkeimpänä se, että nuorkauppakamaritoiminta on auttanut urakehitystäni.

Kouluttautumis- ja kouluttamismahdollisuudet ovat huikeita nuorkauppakamareissa! Niitä kehtaa mainostaa töissäkin. Kaiken lisäksi kamarissa pääsee harjoittelemaan johtamista käytännössäkin monella eri tasolla. Pidän myös siitä, että joihinkin tapahtumiin voi ottaa puolison ja jopa lapset mukaan.

Oman kamariurani mieleenpainuvin vuosi oli 2012, kun toimin kamarimme puheenjohtajana ja järjestimme Suomen Nuorkauppakamarien vuosikokouksen Rauhassa. Lisäksi tuossa kokouksessa kamarimme palkittiin Suomen parhaasta tiedotustoiminnasta edelliseltä vuodelta, jolloin olin kamarimme tiedottaja. Oli mahtava fiilis kävellä 600 osallistujan eteen lavalle hakemaan palkintoa. Maailmankokousmatkat Japaniin, Taiwaniin ja Brasiliaan säilyvät myös muistoissani.

Jos haluat kehittäviä elämyksiä tai mahdollisuuksia uuden oppimiseen aktiivisten ihmisten porukassa, liity mukaan!