Pressan blogi: Alkuvuoden kohokohdat ja katse tulevaan


Kamarivuoden ensimmäinen puolisko huipentui lauantaina 11.6. vietettyihin Laidunkauden avajaisiin.  Puolen tusinaa kamarilaista oli kokoontunut viettämään rentoa kamarikesäloman aloitusta. Paikalle oli saatu myös yksi vieraileva kamarilainen Helsingistä. Nyt puolessa välissä kamarivuotta on hyvä hetki tehdä välitilinpäätös alkuvuoden kohokohdista ja hyvistä jutuista.

puhekilpailun_voitto

Kamaritoiminta on yhtä juhlaa

Alkuvuoden kirkkaimmat tähtihetket koettiin B- ja D-alueiden yhteiskokouksessa Kolidayssa, Kolilla. Gaalailtana edellisen vuoden puheenjohtaja Susanna palkittiin viime vuoden parhaana puheenjohtajana. Lisäksi Pirjon johtama Päivä Johtajana Kaakossa projekti palkittiin parhaasta alueyhteistyöstä. Itse pokkaamani aluepuhekilpailun voitto oli hieno hetki.

Gaalailtoina jaettavat palkinnot ovat mielestäni yksi nuorkauppakamarin hienouksista. Kun tekee kovasti töitä ja toimii hyvien asioiden puolesta, niin siitä jaetaan sitten kiitosta ja huomionosoituksia. Oli kyse sitten johtajana kasvamisesta, aktiivisesta verkostoitumisesta ja yhteistyöstä, tai vaikka esiintyjänä kehittymisestä.

Vaikuttavia projekteja

Palkintosateen ohella projektit ovat tarjonneet hienoja hetkiä tänä vuonna. Alkuvuodesta kamarimme osallistui kansalliseen Inspired in Finland -projektiin, jonka tarkoituksena oli kerätä intohimoisia yritystarinoita omasta kaupungista. Saimme kerättyä useita hyviä yritystarinoita osaksi kampanjaa ja siten osallistuimme hyvän tekemisen meiningin esille nostamiseen.

Tulevalla viikolla vietetään Tampereella Eurooppakokousta. Lappeenrannan Nuorkauppakamari on kantanut kortensa kekoon kokousohjelman osalta. Viime vuodesta asti työn alla ollut Green Tech -projekti huipentuu Eurooppakokouksessa, kun järjestettävät Green Future ja Green Business Forumit tuovat lappeenrantalaista puhtaan teknologian osaamista kaikkien nähtäville.

Uskon, että Eurooppakokous tulee muutenkin olemaan hieno kokemus koko Lappeenrannan delegaatiolle. Vaikka kokous järjestetäänkin kotimaan kamaralla, niin ympäri Eurooppaa tulevat parituhatta kokousosallistujaa tarjoavat varmasti monia jännittäviä ja mielenkiintoisia kansainvälisiä kohtaamisia lähtijöille.

Yhteistyö on rautaa

Alkuvuoden aikana on ollut mukava nähdä, miten parin viime vuoden aikana hankittu halutun yhteistyökumppanin asema on säilynyt myös tänä vuonna. Kamari tulee tänäkin vuonna toimimaan isäntänä syksyn alussa toista kertaa järjestettävässä Jet Lag OFF – Lappeenranta ON -opiskelijatapahtumassa. Kunnallisten, yksityisten ja järjestöjen yhdessä toteuttamassa tapahtumassa toivotetaan uudet korkeakouluopiskelijat tervetulleeksi kaupunkiin.

Hyvät yhteistyösuhteet toimivat myös kamarimaailmassa. Lappeenrannan kamari avustaa Metropolin kamaria A- ja B-alueiden vuoden 2017 vuosikokouksen järjestämisessä. Lappeenrannan vastuulla on kokousviestintä B-alueella. Projekti vahvistaa eri alueilla toimivien kamareiden välisiä suhteita, sekä tarjoaa loistavan mahdollisuuden projektiin mukaan lähteville kehittää omia viestinnällisiä taitojaan.

Uusia tuulia

Tänä vuonna puheenjohtajana olen halunnut aloittaa kamarin uudistumisprosessin. Voisiko jopa sanoa pienen kamarimylläyksen? Uskon, että toimintaa on hyvä tarkastella kriittisesti säännöllisin väliajoin. Silloin tällöin on aiheellista kysyä, että mitä me haluamme tehdä? Ovatko nämä nyt tekemämme asiat kivoja ja kiinnostavia? Tämä kysely ja siitä seuraava keskustelu antaa mahdollisuuden tuoreille ideoille nousta esiin ja johtaa toiminnan kehittymiseen.

Konkreettisena esimerkkinä tästä toiminnan kehittämisestä on uuden muodon saanut toimintasuunnitelma, joka on rakennettu JCI:n Action Planin teemojen Vaikuta, Innosta, Toimi yhdessä, Tuo yhteen ja Panosta, ympärille. Toinen on syksyllä tehtävä kamaristrategian uudistaminen, jolla luodaan selkeät kehityslinjat kamarille seuraaville lähivuosille. Kolmas esimerkki on tapahtumamuotoinen vaalikokous, joka on aikomus järjestää yhdessä Imatran Nuorkauppakamarin kanssa.

Hyvällä kamariboogiella loppuvuoteen

Kesätauon jälkeen elokuun alussa laitetaan uutta vaihdetta silmään kamaritoiminnassa. Potkaistaan loppuvuoden projektit käyntiin ja tiivistetään kamarin tulevaisuuden linjat strategiatyöpajoissa. Uskon, että kamarivuoden toinen puolisko tarjoaa jokaiselle uusia kokemuksia ja loistavia oppimismahdollisuuksia. Olit sitten toiminnasta kiinnostunut, uusi tulokas, kamariaktiivi tai hetken huilannut kamarilainen, niin aina on hyvä hetki hypätä mukaan kamaritoimintaan.

Antti,
puheenjohtaja 2016