EMT-matka Ranskaan 2019


EMT-matka Ranskaan 2019

Mitä? Pikkujoulukausi jo toukokuussa? Ei ole myöskään Halloween-aika vielä! Mistä tässä on kyse siis?

Kyseessä on yhdeksän Euroopan Nuorkauppakamarin muodostaman ystävyysringin kokous (European Multi-Twinning eli EMT).

Team lpr pukeutuneena joulupukeiksi ja poroiksi seurana Suomi-neito

8:00 Vappupäivä Helsinki-Vantaan lentokentällä, Lappeenrannan nuorkauppakamarin pirteä ryhmä astuivat Finnairin koneeseen, joka lentää Geneveen Sveitsiin. Matkan määräpää oli tosin tällä kerralla Sveitsin sijaan Ranska. Lappeenrannan nuorkauppakamarin jäsenet osallistuivat vuosittaiseen EMT-tapahtumaan Ranskan Villefranchessa.

Riemukkaan Vappupäivän jälkeen paikalliset kamarilaiset tulivat Lyonista hakemaan ryhmämme VilleFrancheen. Kaupunki sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päästä Lyonin miljoonakaupungista ja kuuluu Beaujoulais-alueeseen, joka on tunnettu laadukkaista viineistä.

EMT käynnistettiin ensimmäistä kertaa 1979 ja tänä vuonna vietetään 40-vuotista juhlavuotta yhteistyölle. EMT:n tavoitteena on luoda ja kehittää maiden välisiä suhteita ja ymmärrystä eri kulttuurien välille sekä kehittää kansainvälistä verkostoitumista ja luoda pitkäkestoisia kansainvälisiä yhteistyösuhteita. Maailma on muuttunut monesta näkökulmasta 40 vuoden aikana, mutta tavoite avoimesta ja osallistavasta Euroopasta ei ole muuttunut. Tästäkin syystä juhlavuoden EMT:n teema oli asukkaiden osallistaminen.

Perinteisen EMT:n ohjelman tapaan, torstain tulopäivänä meitä odottivat ystävälliset isäntäperheet, jotka tarjosivat paikallista kulisinääristä kokemusta kotona tai muissa miljöissä.

Beaujoulaisin viinit ja juustot

Perjantaina oli luvassa kiireinen, mutta samalla antoisa teemapäivä työpajoineen. Kaupunkijohtaja Thomas Ravier toivotti nuorkauppakamarilaiset eri puolilta Eurooppaa tervetulleiksi Villefrancheen aamupäivän avajaisissa kaupunkitalossa.

Lappeenrannan nuorkauppakamarin edustajat Villefranchen kaupunkitalon edessä.

Vuoden teeman mukaan, meille annettiin työpajassa tehtäväksi myydä tomatintaimenta kaupunkilaisille kerätäkseen varoja paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Ryhmämme pani myyntitaitoja testiin ja jakoivat myös ilmaisia haleja hyväsydämisille osallistujille.

Team lpr myyntityössä Villefranchen keskustassa

Perjantain ohjelma päättyi illan hauskaan GAP-juhlaan, jossa jokainen kamari esitti omaa yllätyksellistä ja viihdyttävää esitystä. Vanha sanonta pitää eli “mitä tapahtuu GAP:ssa, jää GAP:iin”. Jos olet kiinnostunut tietämään mitä GAP:ssa tapahtuu, niin sinun täytyy ehdottomasti tulla ensi vuonna mukaan

Lauantaina on yleensä kulttuuri-painotteinen päivä ja tänä vuonna paikalliset järjestivät meille maisema-ajelun 2CV:n eli museoCitroenin (rätticitikan) kyydissä. Lauantain ilta huipentui iltapuku-gaalaan, jossa jaettiin myös palkinnot ansioituneille jäsenille ja kamareille.

Beaujoulaisin maisemat rätticitikan kyydissä

Ohjelmatäytteisten päivien jälkeen onkin vuorossa paluumatka Suomeen sunnuntaina. Päivien aikana on tutustuttu paikalliskulttuuriin ja solmittu uusia ystävyyksiä sekä käyty syvällisiäkin keskusteluja yhteiskunnan tilanteista ympäri Eurooppaa. EMT-kärpänen puri ensikertalaista ja tässä jo innolla odotetaan ensi vuoden tapahtumaa Belgian Hasseltissa. Ensi vuoden teema on tulevaisuuden ruoka. Lappeenrannassa jo tehdään ilmasta proteiinia, mitä Belgiassa on luvassa? Tule mukaan ensi vuonna!

Iltagaalassa vasemmasta oikealle Ninni Kervinen, Ulla Parviainen, Ding Ma, Henry Tapiola, Pauliinan Papunen, Olli Kurhinen, Marjo Kurhinen ja Kati Korhonen.

Ding Ma

Lappeenranta

9.5.2019