Etelä-Karjalan vuoden 2023 kansainvälisimmät työnantajat on valittu 


Ensimmäiset Etelä-Karjalan kansainvälisimmät työnantajat ovat valittu. Pienet ja keskisuuret yritykset -kategorian voitti Finnos Oy ja suuret yritykset –kategorian voitti Danfoss Editron Oy.  Voittajat valinnut tuomaristo kokoontui 4.5.2023 ja voittajat julkaistiin 11.5.2023 LUT-yliopistolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Kilpailu etsi eteläkarjalaisia ajan hermoilla olevia yrityksiä, jossa tehdään hyvää työtä sen eteen, että sisäiset prosessit ja organisaatiokulttuuri mahdollistavat myös kansainvälisten osaajien rekrytoinnin. Kilpailun järjestivät Lappeenrannan Nuorkauppakamari ja Imatran Nuorkauppakamari yhdessä kilpailun kumppanien: LUT-yliopiston, Edusampo Oy:n ja Etelä-Karjalan Yrittäjien kanssa.

Voittajayrityksissä korostui monimuotoisen henkilöstön arvostus sekä henkilöstön oppimisen ja uralla etenemisen vahva tuki.

Pienten ja keskisuurten yritysten kategoriassa voiton vei Finnos Oy, joka tekee röntgenmittareita metsäteollisuudelle. Tuomaristo arvosti Finnoksen hakemuksen konkreettisia esimerkkejä, joista ilmeni hyvä ja osallisuutta tukeva organisaatiokulttuuri. Yritys on esimerkiksi pikkujouluissa käyttänyt simultaanitulkkeja esitelmien kääntämisessä. Lisäksi yritys tarjoaa kansainvälisille työntekijöilleen mahdollisuuden oppia suomen kieltä kurssin avulla sekä kannustaa käyttämään suomen kieltä eri tilanteissa.

Suurten yritysten kategorian voitti Danfoss Editron Oy, joka erilaisten kaupallisten ja teollisten laitteiden toimittaja. Tuomaristo näki Danfoss Editronin vahvuutena sen, että yhdenvertaisuus, monimuotoisuus ja osallisuus näkyvät vahvasti heidän strategiassaan ja toiminnassaan. Yrityksen työkieli on englanti, sekä työpaikkailmoituksista suurin osa on englannin kielellä.

Etelä-Karjalan kansainvälisin työnantaja -titteliä pystyi hakemaan huhtikuun ajan hakemuksen avulla. Tuomaristo kävi kaikki hakemukset läpi ja päätti voittajat. Tuomaristoon kuuluivat Miia Vanhainen (LUT-yliopisto), Elina Hannikainen-Himanen (LUT-yliopisto), Terhi Toikkanen (Edusampo Oy), Pia Westerlund (Etelä-Karjalan Yrittäjät ry, lisäksi Lappeenrannan Yrittäjien puheenjohtaja), Pauliina Papunen (Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry) ja Jenni Könönen (Imatran Nuorkauppakamari ry).

 

 

Etelä-Karjalan kansainvälisin työnantaja