Lappeenrannan Nuorkauppakamarille kansallista tunnustusta – Joutsenolaisesta Raija Kontusesta Vuoden tulokas ja Saimaan Aarre -pakopelistä Vuoden paras yhteistyöprojekti


 

Lappeenrannan Nuorkauppakamari osallistui  viikonloppuna Suomen Nuorkauppakamareiden kansalliseen vuosikokoukseen, jossa palkittiin viime vuoden tekijöitä. Paikallisyhdistys sai viikonloppuna kaksi tärkeää tunnustusta, Raija Kontunen Vuoden tulokas -palkinnon ja Saimaa Aarre -pakopeli Vuoden paras yhteistyöprojekti -palkinnon.  

 

”Saadut palkinnot ovat meille suuri kunnia ja osoitus rajoittamattomista mahdollisuuksistamme vaikuttaa niin paikallisesti, kuin laajemminkin. Saimaa aiheisella pakopelimaisella lautapelillä, yhdessä Imatran, Savonlinnan, Mikkelin ja Varkauden Nuorkauppakamareiden kanssa, nostimme esille Saimaata ja sen ympäristön kulttuuria. Pelissä oli mukana myös paikallisia yrityksiä. Vuoden tulokas -palkinto puolestaan osoittaa paikallisten lujaa tahtoa vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan ja kehittää itseään”, kertoo Lappeenrannan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Katja Väkevä. 

 

Raija on lähtenyt heti täysillä aktiiviseen kamaritoimintaan mukaan. Hän johti Positiivisin lappeenrantalainen -projektia ja raikasti sitä upeasti. Projekti toi Lappeenrantaan positiivisuutta, hyvää mieltä ja nosti esille paikallisten tarinoita. Raija on aktiivinen järjestötoimija ja vapaaehtoistyöntekijä, joka on mukana myös vapaaehtoisessa palokunnassa ja muissa järjestöissä. Nuorkauppakamaritoiminta onkin sopinut hyvin aktiivisen toimijan omaan elämään ja auttanut Raijaa kehittämään monipuolisesti omaa osaamistaan mm. tiimien johtamisessa.  

 

”On ollut hieno huomata kuinka paljon kamaritoiminta voi antaa niin sosiaalisiin verkostoihin kuin itsensä kehittämiseen. Tuntuu uskomattomalta, että omasta kiinnostuksesta ja halusta olla mukana, voi saada näin hienon huomionosoituksen. On hienoa jakaa tämä ilo kaikkien huipputyyppien kanssa, jotka ovat jo tässä vaiheessa matkalla mukana olleet. ” 

 

”Raija on toiminut kamarissamme kantavana voimana ensimmäisistä jäsenpäivistään. Hän on ollut aktiivinen, ottanut vetovastuuta, kouluttautunut ja inspiroinut muita omalla esimerkillään. On ilo olla mukana seuraamassa Raijan kasvua” iloitsee Katja Väkevä.  

  

Lisätietoja: 

Raija Kontunen, projektipäällikkö 2021, Vuoden positiivisin lappeenrantalainen raija.kontunen@jci.fi, +358 40 833 4926  

Henry Tapiola, projektipäällikkö Saimaan Aarre, Lappeenrannan Nuorkauppakamari, henry.tapiola@jci.fi , +358 50 312 0251 

Katja Väkevä, puheenjohtaja 2022 Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry, katja.vakeva@jci.fi , +358 50 326 5886