Pressan blogi: Kasvun vuosi


Uusi vuosi on monelle se paikka, jolloin osaa aloittaa asioita puhtaalta pöydältä. On pohdittu, mitä haluaa vuoden aikana saavuttaa sekä tehty lupauksia itselle ja toisille. Vuoden 2015 puheenjohtajana haluan haastaa jäsenemme mukaan kasvun vuoteen 2015.

Elämässä on välillä tehtävä rohkeita ratkaisuja päästäkseen eteenpäin, kasvaakseen henkisesti. On mentävä epämukavuusalueelle jos haluaa saavuttaa jotain, jos haluaa olla parempi ihminen kuin eilen, jos haluaa olla rohkeampi, vahvempi, viisaampi. Olen huomannut, että jos ei koskaan muuta tapojaan tai tee mitään toisin, niin elämä on aina samanlaista.

Kasvun vuoden teemaani liittyen haluan kannustaa jokaista jäsentämme ylittämään itsensä. Se tarkoittaa eri ihmisille eri asioita: esimerkiksi puhekilpailuun osallistumista, esiintymiskammosta pääsemistä, projektin johtamista, tapahtuman järjestämistä, yritysten kontaktoimista, myyntiä jne.

Tärkeintä on, että otat sen rohkean ensiaskeleen, teet mielessäsi päätöksen, että tämän pelon haluan voittaa ja tässä asiassa haluan kehittyä. Kamarihan on oppimisjärjestö, täällä saa mokata eikä ketään tarvitse pelätä. On helpompaa harjoitella ja kasvaa harrastustoiminnassa kuin omassa työelämässä. Pelon hetkellä, muista päämäärä, muistuta itseäsi siitä, millainen ihminen haluat olla, mitä haluat elämässäsi saavuttaa. Voin taata, että itsensä ylittämisen fiilis on todellakin kokemisen arvoinen!

Kasvun vuoden teemaan liittyy myös kamarimme näkyvyyden kasvattaminen. Haluan kertoa näin mahtavasta järjestöstä ja näistä kasvun mahdollisuuksista muillekin. Yksi konkreettinen uudistus on tämän blogin kirjoittaminen. Jäsenhankintakilpailu jatkuu myös tänä vuonna ja tavoitteenani on että meillä olisi 10 koejäsentä kasvamassa. Tämä näkyvyys ja kasvu tehdään positiivisuuden kautta. Annetaan sen meidän hienon yhteishengen näkyä ja kuulua, missä ikinä liikutaankin. Mein kamarissa tehdään laadukkaita projekteja, meillä on hienoja perinteitä ja aktiivinen jäsenistö. Ollaan ylpeitä kamaristamme, otetaan uudet ja vanhat jäsenet innolla mukaan, toimitaan esimerkkinä muille kamareille ja järjestöille. Ollaan parhaita siinä, mitä tehdään ja ylpeitä itsestämme!

Kysymykseni kuuluu: Haluatko kasvaa henkisesti, olla parempi kuin eilen? Haluatko ylittää itsesi? Rohkenetko ottaa ensimmäisen askeleen epämukavuusalueellesi? Toivon, että Susannan vuosi 2015 muistetaan siitä, että silloin sinä uskalsit olla rohkea ja koit mahtavia elämyksiä. Nyt on sen aika, voit aloittaa tänään – niin minäkin aion.

Susanna Mäkiniemelä – PRES 2015