Uusi Joulupuu-projektin vetäjä Lappeenrannassa


Alkujaan Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen projekti Joulupuu on hyvän mielen projekti, jonka idea on toteuttaa vähävaraisten lasten joululahjatoiveita. Lappeenrannan Nuorkauppakamari on kahdentoista vuoden aikana järjestänyt Joulupuu -keräyksen, minkä johdosta tuhannet lapsiperheet saivat joululahjoja. Tänä jouluna perinne jatkuu, mutta vetäjä vaihtuu.

Positiivinen vaikuttaminen yhteiskuntaan on yksi Nuorkauppakamarin tavoitteista. Joulupuu-keräys on ollut yksi tavoistamme vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan.

Lappeenrannan Nuorkauppakamari suuntaa toimintansa uusiin projekteihin ja uudenlaiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen Etelä-Karjalassa, joten tärkeälle Joulupuu-projektille etsittiin aktiivisesti jatkajaa.

Kontaktoimme kymmeniä paikallisia yhdistyksiä ja julkaisimme “etsintäkuulutuksen” someen. Olen todella onnellinen, että Heini Ikonen on päättänyt ottaa vastuun tänä vuonna hienosta projektista ja jatko näyttää valoisalta erityisesti tänä haastavana vuonna koronapandemian aikana. Toivotan Heinille onnea ja menestystä tehtävässä ja rohkaisen kaikki yhdistyksiä miettimään halukkuutta perinteen ylläpitämiseen myös jatkossa, sanoo Lappeenrannan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana Nina Kervinen.

Heini Ikonen on Joulupuu -keräyksen uusi projektinvetäjä tänä vuonna. Heini ei edusta yhdistystä, vaan haluaa varmistaa Joulupuun jatkumisen yhdistämällä vapaaehtoisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä toimijoita yhteen.

Huomasin etsintäkuulutuksen ja halusin osaltani mahdollistaa Joulupuun jatkumisen, vaikka tällaisen projektin vetäminen on minulle uutta. Onneksi ympärilläni on jo keräyksen parissa toimineita ja keräys on osoittautunut tärkeäksi myös yrityksille, niin yhdessä tämä hoituu, kertoo Heini Ikonen.

Projekti toteutetaan perinteiseen tapaan yhteistyössä Eksoten Lappeenrannan alueen aikuisten sosiaalipalveluiden sekä lasten ja nuorten palveluiden kanssa, uutena toimijana mukana myös Eksoten työelämäpalvelut. Siirtymäaika on vuosi, joten Lappeenrannan Nuorkauppakamari on tänä vuonna mukana projektissa Heinin taustatukena ja toteuttamassa projektin siirtämistä.

Lappeenrannassa toteutetaan oma Joulupuu-keräys sekä Eksoten Imatran pohjoispään kunnissa tehdään yhteistyötä eri  järjestöjen kanssa näillä alueilla asuvien perheiden muistamiseksi.

Onko yhdistyksesi tai yrityksesi kiinnostunut olemaan osana projektia tänä vuonna? Ota yhteyttä Heiniin ja mahdollista joulumieltä paikallisille.

 

Lisätietoja tapahtumasta antaa:

Nina Kervinen, puheenjohtaja 2020 Lappeenrannan Nuorkauppakari ry  nina.kervinen@jci.fi

Heini Ikonen, projektin vetäjä 2020 heini.ikonen@hotmail.com