Lappeenrannan Nuorkauppakamari jakaa 800 puuhakirjaa tulevien ekaluokkalaisten perheille


Miun Lappeenranta! Saara Utti ja Pirjo Rinnepelto

Kuvittaja Saara Utti ja Projektipäällikkö Pirjo Rinnepelto

Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry on tuottanut Miun Lappeenranta! –puuhakirjan, joita jaetaan toukokuun  ensimmäisellä viikolla tulevien ekaluokkalaisten perheille. Kirjan kuvitus sijoittuu Lappeenrantaan ja kirjan sivuilla seikkailevat Pikku-Veera ja Villipoika, jotka ihmettelevät muun muassa liikennesääntöjä, kellon viisareita, Saimaannorpan elämää, lappeenrantalaisia rakennuksia ja kaupunkikettuja. ”Meidän tärkein tavoitteemme onkin ollut vahvistaa lasten ja heidän perheittensä kotiseututuntemusta lapsia kiinnostavilla kuvituksilla ja tehtävillä”, sanoo projektipäällikkö Pirjo Rinnepelto Lappeenrannan Nuorkauppakamarista. Kirjasta on haluttu tehdä opettavainen seikkailu lapsille Kauniin Veeran ja Villimiehen jalanjäljissä. Ratkoessaan kynä kädessä hauskoja tehtäviä lapsi kehittää myös lasku-, luku- ja kirjoitusvalmiuksiaan.

Kirja on kustannettu pienillä puroilla paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Lappeenrannan kaupunki ja muut yhteistyökumppanit ovat olleet mukana suunnittelemassa kirjan kuvitusta. Kirjaa tuotettaessa on huomioitu Opetushallituksen ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) syksyllä 2014 laatimat ohjeet koulujen ja yritysten välisestä yhteistyöstä ja markkinoinnista. ”Yhteistyökumppaneiden logot on sijoitettu kirjan takakanteen ja puuhakirjaa ei jaeta suoraan lapsille, vaan huoltaja voi itse päättää, haluaako kirjan lapselle antaa”, Rinnepelto huomauttaa.

Lappeenrannan Nuorkauppakamari toimittaa kirjat kouluihin toukokuun alussa, jotta ne ovat vanhempien tutustuttavissa ja otettavissa päivänä, jolloin syksyllä koulutiensä aloittavat ekaluokkalaiset tutustuvat kouluun. Ensi syksynä Lappeenrannassa koulun aloittaa lähes 800 uutta ekaluokkalaista.

Puuhakirja-projekti on ensimmäinen laatuaan Lappeenrannassa. ”Pidän puuhakirjaa riittävän selkeänä ja koulutulokkaiden ikäkaudelle sopivan laajuisena. Kasvatus- ja opetustoimi vastaanottaa mielellään vanhemmilta palautetta kirjan sisällöstä ja ylipäätään kirjaprojektista. Olemme valmiita tekemään tulevaisuudessakin Nuorkauppakamarin kanssa yhteistyötä tällaisissa projekteissa, jos puuhakirja saa myönteisen vastaanoton” kertoo Lappeenrannan Kasvatus- ja opetustoimen perusopetusjohtaja Mari Routti.

Lisätietoja:Miun Lappeenranta!
Pirjo Rinnepelto, Projektipäällikkö
puuhakirja@jclappeenranta.fi  0440692958
Mari Routti, perusopetusjohtaja
mari.routti(a)lappeenranta.fi 040 8372646

Yhteistyökumppanit:

Kuvitus, hahmot ja taitto: Saara Utti, Muotoiluhuone Saara Utti Oy
Paino: KopioNiini Oy