SiivooksSie Lappeenranta 2020


Haasta työyhteisösi, yhdistyksesi, joukkueesi tai muu porukka mukaan siivoamaan Lappeenranta!

Maailman siivouspäivää vietetään 19.9.2020 ja me haluamme haastaa Lappeenrannan asukkaat, yritykset, yhteisöt ja oppilaitokset mukaan siivoamaan ympäristöä siistimmäksi.  World Clean Up Day on kansainvälinen siivoustalkooliike, joka on saanut alkunsa Virosta vuonna 2008, jolloin 50 000 virolaista siivosi yhden päivän aikana 10 000 tonnia roskaa. Tämän jälkeen tapahtuma on levinnyt ympäri maailmaa ja vuonna 2019 mukana oli jo 20 miljoonaa ihmistä 180 maasta. 

 

Tapahtuman virallinen nimi on World Clean Up Day tai Let’s do it!, mutta Lappeenrannan oman tapahtuman päätimme nimetä paremmin eteläkarjalaiseen suuhun sopivaksi SiivooksSie .  

Tapahtuman pääpaikkana toimii Marian aukio lauantaina 19.9. klo 10-12, josta osallistujat jalkautuvat ympäri Lappeenrannan keskustan ympäristöä poimimaan roskia. Yhteistyökumppani Eekoo jakaa osallistujille roskapusseja ja suojahanskoja. Marian aukiolla on lauantaina myös tapahtuman yhteistyökumppaneiden esittelyitä. 

 

Tapahtumapaikalta saa myös hyvää tietoa siitä miten jätteet tulisi kierrättää, paljonko Etelä-Karjalassa muodostuu jätettä keskimäärin asukasta kohden yms. Lisäksi tapahtumapaikalla on roska-auto johon pääsee tutustumaan.

 

Itse tapahtuma kestää koko päivän ja kuka vain voi osallistua tapahtumaan keräämällä roskia ympäristöstä missä ikinä liikkuukin. Jokainen luonnosta kerätty roska oikeaan paikkaan osoitettuna on ympäristöteko. Ota kuva kerätyistä roskista #siivooksie ja suorituksesi näkyy tapahtuman Instagram sivulla. 

 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Eekoon, Autokillan ja EKJH:n kanssa. 

Tsekkaa tapahtumasta lisää:

let`s do it world

World cleanup day

 

 

World Cleanup Day kokoaa ihmiset ympäri maailman toimimaan puhtaamman ympäristön puolesta. Osallistu maailman siisteimpään kansalaisliikkeeseen, jossa ympäristöä siivotaan samanaikaisesti 180 maassa. 

 

Yhteistyössä:

Ilmoita osallistujia tapahtumaan

 

Verification