Lasten Vaalit


Lasten Vaalit Lappeenrannassa ja Taipalsaarella

Kuka eläinhahmoista pääsee matkalle Eurooppaan? Lapset pääsevät äänestämään omaa ehdokastaan Lappeenrannassa ja Taipalsaarella Europarlamenttivaalien yhteydessä.

EU-vaalien äänestyksen yhteydessä järjestetään tänä vuonna Lasten vaalit, joissa lapset pääsevät äänestämään fiktiivisten eläinhahmojen joukosta omaa ehdokastaan matkalle Eurooppaan. Lasten vaalien äänestyspisteitä löytyy eurovaalien aikana noin 40:stä kaupungista ja kunnasta ympäri maata.

Lasten äänestyspisteet on sijoitettu lähelle virallisia äänestyspisteitä ja lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Kaikkien paikkakuntien lasten vaalien tulokset lasketaan yhteen ja voittaja julkistetaan varsinaista vaalipäivää seuraavalla viikolla. Voittavan hahmon terveiset viedään myös Euroopan parlamenttiin valittaville Suomen edustajille.

Lasten vaaleja järjestävät yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit, Porin kaupunki ja Kuntaliitto. Lasten vaalit ovat saaneet alkunsa Porista, jossa lapset ovat voineet äänestää kuntavaaleista 2017 lähtien. Ne järjestetään nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti.

Toivomme, että perheen pienimpien into päästä vaikuttamaan lapsille mieluisaan asiaan vetää mukanaan myös heidän vanhempansa käyttämään ääntään EU-vaaleissa, pohtii Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Ellimaija Ahonen.

Lappeenrannan Nuorkauppakamari järjestää Lasten vaalit Lappeenrannassa ja Taipalsaarella yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin ja Taipalsaaren kunnan kanssa.

Ehdokasasettelu ja kaikki äänestyspisteet löytyvät sivustolta www.lastenvaalit.fi.

 

Lasten vaalien äänestyspisteet:

Lappeenranta
Myllymäen koulu, Hiessillankatu 10, 53550 Lappeenranta
26.5. klo 9–20.00

Lappeen koulu, Järviniitunkatu 2, 53850 Lappeenranta
26.5. klo 9–20.00

Taipalsaari
Kunnantalo, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari
26.5. klo 9–20.00

Lisätietoja:
Kirsi Aapro, projektipäällikkö, Lappeenrannan Nuorkauppakari ry, puh. 040 521 5975 / kirsi.aapro@jci.fi

Elna Jokinen, projektipäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit ry, puh. 040 576 4748 / elna.jokinen@jci.fi

Lasten vaalien Facebook-tapahtuma