Positiivisin-lappeenrantalainen


Positiivisuusviikko on Positiivarit ry:n keväällä 1991 alulle laittama tempaus. Tuolloin Suomi oli ajautumassa lamaan. Tiedotusvälineet lietsoivat koko kansan yhteistuumin odottamaan huonoja aikoja. Todellisista vaikeuksista oltaisiin varmasti selvitty kohtuullisin kivuin, mutta kun yhä useampi löi lapion pystyyn santakasaan, Positiivarit halusivat yrittää olisiko mahdollista saada hieman useampi suomalaisen odottamaan parempaa, ei huonompaa. Valtakuntaan julistettiin positiivisuusviikko.

Ajatuksena oli, josko tuo viikko ja sen sanoma saisi sen verran julkisuutta, että yhä useampi rohkenisi ajatella myönteisesti huomisesta ja antaisi ajatuksensa näkyä myös toiminnassa. Nykyään positiivisuusviikko on lunastanut paikkansa ja tarjoaa sadoille, ellei tuhansille organisaatioille teemaviikon, jolloin nostetaan kaikkien näkyville ne arvot, joista onnistumiset rakennetaan.

Positiivisin lappeenrantalainen 2017

Paikalliset Nuorkauppakamarit toteuttavat oman alueensa vuoden positiivisimman valinnan yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Lappeenrannassa kaupungin positiivisimmat toimivat aurinkoisina, usein käytännönläheisinä esimerkkeinä positiivisen asenteen vahvuudesta.

Vuoden positiivisin lappeenrantalainen on henkilö, joka voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja. Hänen ammatillaan ei ole väliä, mutta on tärkeää, että hän on henkilö, joka voi  toimia esikuvana meille muille, koska…

  • Hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.
  • Hänen saavutuksensa ovat merkittäviä.
  • Hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen.
  • Hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa.
  • Hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin.

Maininnan voi vaihtoehtoisesti saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti edellä mainittujen kriteerien mukaisesti.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Vuoden 2017 ehdokkaat ovat:

  • Valitaan vuoden 2018 alussa.

Yhteistyössä mukana:

Konditoria_Aleksanteri
Treenix
hito_hyva_logo
NitroId
kourulan kukka logo

VUODEN 2016 POSITIIVISIN LAPPEENRANTALAINEN ESITTELY

Kysymys 1: Mikä on positiivisinta Lappeenrannassa?

Kysymys 2: Mitä positiivista itse/te olette saavuttaneet Lappeenrannassa ja miten se näkyy ulospäin?

vpos-lpr16-pulsa

Pulsan asema

Petra Karjalainen on Pulsan asemakylän emäntä ja toimitusjohtaja, Pulsan pelastaja yhdessä miehensä Lassen, muun perheen ja talkooväen kanssa. Pulsa on ainut kohtuullisen hyvin säilynyt 1800-luvulla rakennettu asemakylä koko Suomessa. Nyt asemalla toimivat suosittu kahvila ja sisustusmyymälä. Asema tarjoaa myös majoitusta sekä kokous-, koulutus- ja juhlapalveluja.

Petran tie Pulsaan on ollut kiemurainen. Kaunis kotikylä, Blauen Sveitsissä jäi taakse jo 1980-luvulla. Opinnot veivät hänet ensin Laufeniin ja sen jälkeen Englantiin, missä hän opiskeli ja myös työskenteli vuoden verran. Ja avioliitto toi Petran Suomeen, Joensuuhun.

Joensuun merkittävin matkailukohde, Taitokortteli on pitkälle Petran ansiota. Hän ideoi ja suunnitteli sen, hankki rahoituksen, kokosi yrittäjät ja johti Taitokorttelia sen alusta vuoteen 2014 asti. Taitokorttelissa on vuosittain yli 200 000 kävijää.

Petra Karjalainen on sisustussuunnittelija, konsultti ja markkinoinnin ammattilainen. Hänellä on visio. Hän tietää, mitä tekee ja saavuttaa tavoitteensa määrätietoisuudella, osaamisella, ahkeruudella ja yhteistyöllä laajan verkostonsa kanssa. Petra on iloinen optimisti, positiivinen lappeenrantalainen. Hän rakastaa asiakaspalvelua ja sanookin, että heillä käy vain mahtavia asiakkaita.

Kysymys 1:

Lappeenrannassa positiivisinta on ihmisten mutkattomuus, vilpitön auttamisenhalu ja karjalainen, iloinen elämänasenne.

Kysymys 2:

Joensuun jälkeen tuli Pulsan vuoro. Petra suunnitteli ja johti alun perin kesäasunnoksi tarkoitetun talon korjauksen huonokuntoisesta 1800-luvulla rakennetusta, pitkään tyhjänä olleesta mökistä nykyaikaiseksi asunnoksi. Perhe, sukulaiset ja ystävät antoivat korvaamatonta apua tuossa rakennustyössä. Talosta tuli niin puoleensavetävä, että sinne oli muutettava.

Eivät Petra ja Lasse Pulsan asemaa tarvinneet. Asema tarvitsi heidät. Tyhjäksi jäänyt kylä oli hyvää vauhtia tuhoutumassa ja jotain oli tehtävä. Nyt kunnostustyö on jo pitkällä. Kahvila ja myymälä ovat olleet avoinna runsaan vuoden ja kävijöitä on ollut jo yli 20 000. Ihmiset viihtyvät Pulsassa.