Positiivisin Lappeenrantalainen


Positiivisin lappeenrantalainen

Paikalliset Nuorkauppakamarit toteuttavat oman alueensa vuoden positiivisimman valinnan yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Lappeenrannassa kaupungin positiivisimmat toimivat aurinkoisina, usein käytännönläheisinä esimerkkeinä positiivisen asenteen vahvuudesta.

Vuoden positiivisin lappeenrantalainen on henkilö, joka voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja. Hänen ammatillaan ei ole väliä, mutta on tärkeää, että hän on henkilö, joka voi  toimia esikuvana meille muille, koska…

 • Hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.
 • Hänen saavutuksensa ovat merkittäviä.
 • Hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen.
 • Hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa.
 • Hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin.

Maininnan voi vaihtoehtoisesti saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti edellä mainittujen kriteerien mukaisesti.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Positiivisin Lappeenrantalainen on Lappeenrannan Nuorkauppakamarin käynnistämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on palkita vuosittain rohkeaa ihmistä tai hienoa yhteiskunnallista tekoa.

Miksi positiivinen asenne on tärkeä? Arjen keskellä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä miten positiivisuus vaikuttaa meihin ja meidän elämään. Positiivisella asenteella voimme ratkaista haasteet ja edetä yhdessä kohti parempia tuloksia. Tällä tapahtumalla viestimme positiivisuuden tärkeyttä, MYÖ-henkeä sekä kannustetaan positiivisuuteen.

Pidemmän tauon jälkeen tapahtuma on jälleen toteutettu vuonna 2019 Joulumarkkinoiden yhteydessä. Ehdokkaina Positiivisimmaksi Lappeenrantalaiseksi olivat

 • Hiski Hämäläinen
 • LUM ry & Kalevan Kisojen talkooväki
 • Lappeenrannan Mielenterveysseura ry
 • Alina Kujansivu
 • Ilkka Räsänen
 • Kulttuuritila Nuijamies ry
 • Rata-ryhmä & Aapo Stavén

 

Ylivoimaiseksi voittajaksi vuonna 2019 tuli Kulttuuritila Nuijamies ry reiluilla 1 000 äänillä. Isot onnittelut voittajalle ja paljon positiivisuutta!

 

”Positiivinen tekohan on arjen pieniä tekoja. Se on jokainen hymy, jokainen sana, jokainen halaus. Muistetaan, että sitä saa jakaa”, Ding Ma.

 

 

WhatsApp Image 2019-12-03 at 19.13.54

Kulttuuritila Nuijamies ry

Vilkastuttanut Lappeenrannan tapahtumaskeneä ihan uudella tavalla. Toiminta perustuu paljon vapaaehtoisuuteen, jossa vahvasti uskotaan asiaan ja viedään sitä eteenpäin.

VUODEN 2016 POSITIIVISIN LAPPEENRANTALAINEN ESITTELY

Kysymys 1: Mikä on positiivisinta Lappeenrannassa?

Kysymys 2: Mitä positiivista itse/te olette saavuttaneet Lappeenrannassa ja miten se näkyy ulospäin?

vpos-lpr16-pulsa

Pulsan asema

Petra Karjalainen on Pulsan asemakylän emäntä ja toimitusjohtaja, Pulsan pelastaja yhdessä miehensä Lassen, muun perheen ja talkooväen kanssa. Pulsa on ainut kohtuullisen hyvin säilynyt 1800-luvulla rakennettu asemakylä koko Suomessa. Nyt asemalla toimivat suosittu kahvila ja sisustusmyymälä. Asema tarjoaa myös majoitusta sekä kokous-, koulutus- ja juhlapalveluja.

Petran tie Pulsaan on ollut kiemurainen. Kaunis kotikylä, Blauen Sveitsissä jäi taakse jo 1980-luvulla. Opinnot veivät hänet ensin Laufeniin ja sen jälkeen Englantiin, missä hän opiskeli ja myös työskenteli vuoden verran. Ja avioliitto toi Petran Suomeen, Joensuuhun.

Joensuun merkittävin matkailukohde, Taitokortteli on pitkälle Petran ansiota. Hän ideoi ja suunnitteli sen, hankki rahoituksen, kokosi yrittäjät ja johti Taitokorttelia sen alusta vuoteen 2014 asti. Taitokorttelissa on vuosittain yli 200 000 kävijää.

Petra Karjalainen on sisustussuunnittelija, konsultti ja markkinoinnin ammattilainen. Hänellä on visio. Hän tietää, mitä tekee ja saavuttaa tavoitteensa määrätietoisuudella, osaamisella, ahkeruudella ja yhteistyöllä laajan verkostonsa kanssa. Petra on iloinen optimisti, positiivinen lappeenrantalainen. Hän rakastaa asiakaspalvelua ja sanookin, että heillä käy vain mahtavia asiakkaita.

Kysymys 1:

Lappeenrannassa positiivisinta on ihmisten mutkattomuus, vilpitön auttamisenhalu ja karjalainen, iloinen elämänasenne.

Kysymys 2:

Joensuun jälkeen tuli Pulsan vuoro. Petra suunnitteli ja johti alun perin kesäasunnoksi tarkoitetun talon korjauksen huonokuntoisesta 1800-luvulla rakennetusta, pitkään tyhjänä olleesta mökistä nykyaikaiseksi asunnoksi. Perhe, sukulaiset ja ystävät antoivat korvaamatonta apua tuossa rakennustyössä. Talosta tuli niin puoleensavetävä, että sinne oli muutettava.

Eivät Petra ja Lasse Pulsan asemaa tarvinneet. Asema tarvitsi heidät. Tyhjäksi jäänyt kylä oli hyvää vauhtia tuhoutumassa ja jotain oli tehtävä. Nyt kunnostustyö on jo pitkällä. Kahvila ja myymälä ovat olleet avoinna runsaan vuoden ja kävijöitä on ollut jo yli 20 000. Ihmiset viihtyvät Pulsassa.

Edelliset positiivisimmat lappeenrantalaiset

2016 Pulsan asema

2015 Hito Hyvä

2014 Nuorisoseura Rajan Nuoret

2013 Titta Valtonen, Etelä-Karjalan Siivoustukku

2012 Jouni Hynynen, muusikko