Linnoituksen Joulumuori


Tänä vuonna Lappeenrannan Linnoituksen Joulumarkkinoilla kruunattiin Joulumuoriksi Tuija Maaret Pykäläinen. Kruunaus tapahtui lauantaina 10.12.2016 klo 12.

Joulumuoria on vuosittain etsitty jonkin tietyn teeman mukaisesti, esimerkiksi hyvinvointi, tärkeä perustyö sekä positiivisuus. Joulumuorin teemaa haetaan niin nuorkauppakamaritoiminnan teemoista kuin yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista. Tämän vuoden Linnoituksen Joulumuorin teemana oli ’kansainvälisyys.  Joulumuori -ehdokkaiksi nostettiin naisia, jotka tekevät yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeää työtä ja ovat toiminnallaan nostaneet Lappeenrantaa maailmankartalle ja/tai tuoneet kansainvälisyyttä Lappeenrantaan.

Aiempina vuosina Joulumuoreiksi on valittu palvelujohtaja Sari Airas (2015), ravitsemispäällikkö Päivi Kansonen (2014, mielenterveystyöntekijä Merja Saalasti (2013), valokuvataiteilija Ella Karjalainen (2012), fysioterapeutti Marketta Pihkasalo-Pekkola (2011), ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä (2010) ja perhepäivähoitaja Leena Ellonen (2009).

joulumuori_2015_logo

Joulumuori 2016

joulumuori16-pykalainen

Tuija Maaret, Tuitu, Pykäläinen

Olen monissa liemissä keitetty lastentarhanopettaja/erityisopettaja, vapaaehtoisaktiivi, kahden aikuisen lapsen äiti ja neljän isoäiti. Opettajan hommia olen tehnyt muutaman vuosikymmenen ’vauvasta vaariin’, niin täällä kotimaassa kuin vähän maailmallakin. Lappeenrantaa olen kantanut kiloittain eri puolille maailmaa; kirjoja, kyniä, karkkeja,solmioneuloja, palopuheita…

Mielenkiintoista, haasteellistakin on aina tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, mm. ystäväperhetoiminnan (LUT, Saimia) kautta. Vesi ja kuohari virkistää. Muumimamman voimajuoma rauhoittaa. Lukeminen, musiikin kuuntelu, uusien ruokareseptien kokeilu rentouttaa niin kuin saunominenkin. Vanha sanonta, ’ajattele maailmanlaajuisesti, toimi paikallisesti’, on hyvä ohjenuora itse kullekin, meille kaikille, edelleen. Kun ihminen voi hyvin, luontokin voi hyvin.